Icom MA-510TR AIS-sändare

  • 9 990 kr
Skickas inom 1-3 dagar
Artikelnummer: 41
Dela

MA-510TR har en inbyggd AIS-mottagare, stor högupplöst display och ett mycket kompakt format som gör att den enkelt kan monteras i styrhytt eller sittbrunn.

Inbyggd AIS

En AIS-transponder på din båt tar automatiskt emot information som sänds av andra AIS-utrustade fartyg och basstationer samt aktivt informerar andra fartyg om din exakta position. Med en AIS-transponder kan du hitta AIS-monterade småbåtar och bojar som är svåra att upptäcka med en marin radar. MA-510TR är bestyckad med en ”dual channel”-mottagare som låter användaren ta emot AIS-information (både klass A och klass B AIS-signaler) på två kanaler samtidigt. Denna information visas i realtid på den stora, lättlästa och bakgrundsbelysta displayen.

Kompakt storlek

Den kompakta storleken hos MA-510TR gör att den exempelvis kan vara installerad i styrhytten, sittbrunnen eller på en plats nära navigationsbordet. MA- 510TR har stora, bakgrundsbelysta knappar som gör den enkelt att hantera även under tuffa förhållanden.

4,3-tums färg TFT LCD

Den breda, högupplösta 4,3-tums färg TFT-skärmen visar tydligt dina och andra fartygs positioner. Potentiellt farliga fartyg visas i rött och fartyg registrerade som dina vänner visas i gult. Dagslägesdisplayen är läsbar i direkt solljus, och nattlägesdisplayen ger god läsbarhet i mörkret för ytterligare bekvämlighet.

Stödjer NMEA 2000

Med plug-and-play-funktionaliteten hos NMEA 2000™ kan MA-510TR ansluta till ett NMEA 2000™ -nätverk (en extern plotter, marinradar och VHF-radio). Med hjälp av NMEA -anslutning kan transpondern ansluta till en marinradio, plotterenhet, marinradar eller extern GPS-mottagare.

Individuellt DSC-samtal

MA-510TR kan integreras med en Icom marinradio vilket ger dig möjlighet att omedelbart sända enskilda DSC-anrop till ett specifikt fartyg utan att manuellt knappa in MMSI-numret. Mycket användbart i en stressig nödsituation. Kompatibelt med IC-M605EURO, IC-M506GE, IC-M424GE, IC-M400BBE eller IC-M330GE.

Kollisionslarm

MA-510TR har ett flertal kollisionshanteringsfunktioner. Den beräknar och identifierar eventuella kollisionsrisker och ett larm varnar i god tid om fara skulle vara framme.

Fördelar

  • Kompatibel med både 12 V och 24 V strömkällor
  • Flerspråkigt användargränssnitt (engelska, franska, indonesiska, spanska och vietnamesiska)
  • Ankarvaktfunktionen ger ett larm om ditt fartyg driver när det ligger för ankar
  • IPX7 vattentätt skydd (upp till 1 m vattendjup i 30 minuter)

   

rtikelgruppÖvrigt
ProdukttypTillbehör